Dubbelspexet

CL- och W- sektionen har ett gemensamt spex nämligen DubbelSpexet. Här får du möjlighet att göra något kul utöver dina studier. Det finns en grupp för alla som söker, allt från att bygga dekor och designa märken till att sjunga och skådespela på scenen. 

Mer information om oss och våra grupper som du kan söka, hittar du på vår hemsida dubbelspexet.com.

Vad är ett spex?

Vad är då ett spex för något? Det är helt enkelt interaktiv amatörteater med många musikaliska inslag och dansnummer, replikerna är ofta ordvitsar och inte sällan skrivna på rim. Här kan publiken påverka hur skådis och andra grupper uppför sig på scen med utrop så som ”omstart”, ”på tyska”, ”ombytta roller”, ”kyss honom”, osv.
På KTH finns idag många sektionsspex däribland de största är Fysikalen (Fysiksektionen), Jubelspexet (Maskinsektionen), iSpexet (Sektionen för industriell ekonomi), META spexet (Sektionen för medieteknik och Datasektionen) och Krexet (Kemisektionen), KVSIF (Samhällsbyggnadssektionen) och Bergsspexet (Bergssektionen).
Handlingen i ett spex baserar sig nästan alltid på en känd historisk händelse, även om spexet i sig sällan är historiskt korrekt. Spex innehåller även traditionellt sett kända karaktärer, men kanske inte alltid från helt rätt tidsålder eller med helt korrekta relationer till övriga karaktärer.

Kontakt:

Om du har frågor eller tankar och idéer kring DubbelSpexet är du alltid välkommen att kontakta oss på: direktionen@dubbelspexet.com