Miljö- och Vattenteknik, Uppsala

Visste du att man kan plugga till miljöingenjör även i Uppsala?

Uppsala universitet erbjuder tillsammans med Sveriges Lantbruksuniversitet Civilingenjörsprogrammet i miljö och vattenteknik – programmet för dig som vill arbeta med miljöfrågor eller ta fram teknik för ett hållbart samhälle. Som miljö- och vatteningenjör förstår du hur saker och ting hänger ihop och tar beslut utifrån systemförståelse och matematiska verktyg. Du har en bred kunskap och talar samma språk som inte bara andra ingenjörer, utan också ekologer, kemister och miljöansvariga på företag och myndigheter.

Att utbildningen vilar på två lärosäten gör den unik när det gäller kursutbud, lärare och forskning, och gör dessutom att studenterna har fler studieplatser att välja på när det börjar bli dags att tentaplugga, och större möjligheter att åka på utbyte.

På miljö och vattenteknik-programmet samlas studenter som vill göra studietiden till den bästa, både när det kommer till studier och studentliv, och som dessutom vill bidra till en bättre värld. För visst skulle det vara fantastiskt att vara med och rädda vår planet? Hos oss får du chansen!