Jämlikhetsnämnden

Jämlikhetsnämnden (JämN) ansvarar för sektionens jämlikhetsarbete. Vi arbetar som ett stödjande organ inom frågor om jämlikhet, mångfald och likabehandling (förkortas JML) samt för parallellt sektionsförbättrande arbeten inom ämnet. Dessa arbeten är till exempel uppföljning av sektionens JML-plan, den årliga enkätundersökningen samt delat ansvar med SNO och PAS i arrangerandet av programdagen.

Vi är även sektionens huvudrepresentanter vid THS, tekniska högskolans studentkårs, JML-råd. På råden samlas alla sektioners JML-representanter för att diskutera frågor gällande KTHs och THS ansvar och arbeten inom JML-frågan. Nämnden är därför perfekt för dig som vill engagera dig i jämlikhet-, mångfald- och likabehandlingsfrågor och samtidigt kunna göra skillnad på både sektions- och kårnivå.

Om du vill bli aktiv, har förslag på vad JämN ska jobba med eller har några frågor, kontakta oss gärna på vår mail eller skriv till oss på vår facebook-sida! Länk till facebooksidan hittas här (klick!)

jamlikhet@w-sektionen.se

Vid fall av illabehandling, trakasserier eller diskriminering kan detta anmälas till Jämlikhetsnämndens ordförande på länken nedan. Inga fall är för små utan det är jätteviktigt att allt lyfts så att det kan åtgärdas. Du kan både anmäla saker som hänt dig eller någon annan och du kan självklart välja att vara anonym.
Till anmälan av illabehandling.

Här hittar du ett dokument om tillvägagångssättet vid anmälan av illabehandling, trakasserier eller diskriminering inklusive alternativa personer att kontakta om du inte vill anmäla till JämNo. (docx) (pdf)