Lunchföreläsning med Fortum
När:
2017/12/11 kl. 12:00 – 13:00
2017-12-11T12:00:00+01:00
2017-12-11T13:00:00+01:00
Var:
B3

På måndag den 11 december kickar vi igång sista veckan i skolan för i år med en lunchföreläsning med Fortum! Under föreläsningen kommer de att berätta mer om hur elmarknaden fungerar och hur Fortum arbetar med elhandel och optimering av sin vattenkraftsproduktion. Självklart bjuder de också på lunch!

Fortum är ett ledande företag inom ren energi. De förser sina kunder med el, värme och kyla samt smarta lösningar för att förbättra resurseffektiviteten. De vill involvera våra kunder och samhället i omställningen till en renare värld. De sysselsätter cirka 9 000 energispecialister i Norden och de baltiska länderna, Ryssland, Polen och Indien. Redan idag är 62 % av deras elproduktion CO2-fri.

Anmälan sker via länken:
Länk till anmälan
Sista anmälningsdag är den 7 december.
Bekräftelsemail kommer senast den 10 december.

En kort beskrivning om det som kommer att pratas om under lunch föreläsningen:
TAO är en enhet inom Fortum som ansvarar för optimering och handel av Fortums energiproduktion. Inom den fysiska handeln ingår försäljning av energiproduktionen för kommande och innevarande dygn. Energiproduktionen består av vattenkraft, kärnkraft och vindkraft i Mellansverige (SE2) och södra Sverige (SE3).Optimering av vattenkraften tar hänsyn till flertal parametrar såsom tillrinningsprognoser, elprisprognos, verkningsgradskurvor, tillgänglighet samt vatten- och miljödomar. Kontinuerligt arbete med prissättning, flexibilitet och effektivisering sker för att kunna utföra elhandeln. Målet är att optimera energiproduktionen för att bestå samhället med hållbar el och bidra till en renare värld.