Ny app för sektionen!

Hej alla i sektionen! Här kommer viktiga nyheter gällande kommunikationen inom sektionen!

Det är dags att prova på något nytt under en tid framöver, nämligen en app som delvis kommer att ersätta Facebook som kommunikationskanal!

Appen heter Bonsai Campus och finns att ladda ner där alla andra appar finns. Det styrelsen hoppas är nu att alla ni ska vilja ladda ner den och börja använda den idag! Så:

VAD är detta?

Bonsai Campus har två syften: Att visa evenemang och att visa informationsutskick. Detta innebär att alla events som ordnas inom sektionen (även CLW:s events trots att dessa även ordnas med CL) kommer att synas i appen. Där kan ni sedan som användare väldigt enkelt scrolla bland dem, anmäla intresse och fylla i att ni kommer, vilket funkar som bokning (till de events som kräver bokning). Dessa events är alltså exempelvis pubar, företagsevenemang och pluggstugor. I appen kommer ni även få notiser om viktig information som behöver nå ut, exempelvis nya tentaregler.

VARFÖR?

Bonsai Campus fördel jämfört med Facebook är att det blir inget onödigt brus av händelser. I denna app dyker det endast upp information som är riktad specifikt mot dig. Du väljer själv vilka nämnder du vill följa och allt som publiceras är årskursspecifikt. Facebook har ofta den nackdelen att information gås miste om då det är så otroligt mycket annat som händer och publiceras där varje dag.

HUR?

Det är väldigt enkelt och smidigt. Ladda ner appen, och följ sedan stegen i den. Du skapar snabbt en egen profil där du väljer vilken sektion du tillhör, matpreferenser och vilken årskurs du går i. Sedan har du tillgång till alla evenemang och all information som berör just dig.

Från och med nu kommer alltså alla sektionsrelaterade evenemang att dyka upp i appen! På KTH har bland annat Samhällsbyggnad och Arkitekt redan börjat med appen och hos dem har det fungerat bra. Fram tills sektionsmöte 4 (som äger rum någon gång i slutet av februari gissningsvis) är tanken nu att vår sektion ska köra en testperiod med appen så att alla ni får se hur det fungerar och säga vad ni tycker! Detta blir alltså som en övergångsperiod, under vilken saker kan behöva publiceras både på Facebook och i appen av olika anledningar. Förhoppningen är dock att appen ska ersätta Facebook-evenemangen helt i framtiden! Än så länge är detta sektionsspecifikt, men inom en snar framtid kommer förhoppningsvis även THS att inkluderas i denna. Detta innebär att i princip allt som händer på KTH isåfall kommer att finnas i appen.

Har ni några som helst frågor gällande detta är det bara att höra av sig till mig!
Lycka till med appen!!